We gaan weer racen!

Zaterdagochtend 17 september mag uw Norfolk zich uitleven tijdens coursing in Velp (bij Arnhem).

Wat is coursing?

Met behulp van klossen wordt een zigzagparcours uitgezet. De kunsthaas wordt door middel van een katrol vanaf de start tot aan het eind zigzaggend over het parcours getrokken. De hondjes racen hier zo snel mogelijk achter aan. De honden worden beoordeeld op de techniek van het volgen van de ‘prooi’.

Hoe verloopt onze coursing?

Het parcours en het terrein is volledig omheind. Alleen de Norfolks die aan de beurt zijn, zullen op het parcours los van de lijn zijn. De honden worden ingedeeld in drie leeftijdscategorieën: tot 9 maanden, 9 maanden tot 8 jaar en vanaf 8+. De jonge honden lopen een korter parcours. De deelnemers krijgen allemaal een hesje om met een rugnummer. Zo kan de ‘scheidsrechter’ zien welke Norfolk wint. Meedoen is belangrijker dan winnen, dat geldt ook bij deze activiteit. Maar iedere deelnemer ontvangt een leuk aandenken in de vorm van een mooie rozet.

We zijn deze dag te gast bij de Rhedense Windhonden Ren & Coursing vereniging RWR Swift in Velp.

Op het terrein bevindt zich een kantine waar u een consumptie kunt nemen en waar we gezamenlijk kunnen lunchen. Dit hoeft natuurlijk niet maar is wél heel gezellig, vinden wij. De kosten voor de eenvoudige lunch bedragen € 7,00 p.p.

Locatie

De Rhedense Windhonden Ren & Coursing vereniging Biljoen 14, 6883 JH VELP bij Arnhem

Programma

-Inloop: 10.00 uur, welkom met gratis kopje koffie/thee -Aanvang coursing: 10.30 uur tot om en nabij 12.30 uur -Gezamenlijke lunch: 13.00 uur
-Einde: ongeveer 14.00 uur

Deelnamekosten

Leden NTCN gratis
Niet-leden € 7,50 per persoon
Lunch (optioneel) € 7,00 per persoon

Meedoen

Doet uw Norfolk mee, wat gezellig! Aanmelden kan tot 10 september a.s. Helaas kunnen aan coursing een maximaal aantal Norfolks meedoen, wacht dus niet te lang.

Vul het onderstaande formulier in om u in te schrijven, betaal vervolgens met het betalingsformulier wat daar onder staat indien u gebruik wilt maken van de mogelijkheid om te lunchen of indien u geen lid bent van de Norfolk Terrier Club Nederland.

Inschrijven:

  Betalen:
  Deelnamekosten niet leden
  € 7,50
  Lunch per persoon
  € 7,00
  Totaal