In memoriam

Het voelt enorm onwerkelijk te moeten melden dat Marisca Brinkmann-Reinders is overleden. Binnen onze vereniging en zeker ook daarbuiten zal haar gemis een enorme impact hebben. Marisca was een vrouw met veel talenten en bovendien enorm kundig. Niet alleen in relatie tot de Norfolk terriërs maar ook in de hedendaagse kynologie. Iedereen die zich serieus bezighoudt met de Norfolk Terriër kent Marisca. Ze is een van de ereleden van onze vereniging en zeker niet zonder reden. Haar tomeloze energie en motivatie leken haast geen grenzen te kennen.

Binnen ons bestuur is Marisca altijd een enorm drijvende kracht geweest. Vergaderingen waren altijd tot in de puntjes voorbereid. In haar communicatie was Marisca altijd welbespraakt en to-the-point. Haar functies binnen de rasgroep terriërs en Nederlandse Terriër Unie (NTU) wist ze uitermate gedreven uit te voeren. Bij vergaderingen van de verschillende organisaties kon je haar niet missen. Marisca was een inspirerende powervrouw en een topbestuurder.

Onder de kennelnaam ‘Of Queensborough’ is ze samen met haar man Loed vele jaren actief geweest in de fokkerij. Daarmee hebben ze terecht internationale faam opgebouwd. Marisca was trots op de door haar gefokte honden. Ze kent veel afstammingen van honden. Daardoor was ze ook een enorme informatiebron. Haar kennis van  het door haar zo geliefde ras heeft Marisca verwerkt in haar boek ‘De Norfolk Terriër in Nederland, een vriend voor het leven’ dat ze zelf heeft uitgebracht en dat voor menig fokker én Norfolk eigenaar een aanwinst is. Marisca had enorm creatief talent. Haar tekeningen en ontwerpen hadden de Norfolk terriër als inspiratiebron en konden óók op veel waardering rekenen.

Met het overlijden van Marisca verliezen we niet alleen een krachtig bestuurslid maar ook een vriendin en enorme liefhebber van de Norfolk terriër. Ergens hoop ik dat Marisca zich bevindt tussen alle Norfolks die over de regenboogbrug zijn gegaan. Daarmee hebben ze zonder twijfel een van de meest gepassioneerde liefhebbers van het ras onder zich.

Namens het bestuur wil ik Loed, de (klein)kinderen, familie, vrienden en iedereen die Marisca een warm hart toedraagt veel sterkte wensen met haar verlies en gemis.

Mark Klerks

voorzitter Norfolk Terrier Club Nederland