Racen en coursing in Spaarndam

Op 26 september 2021 zijn wij te gast bij de Windhonden Renvereniging Amsterdam op de Noorderweg 10 in Spaarndam. Een geweldige moderne racebaan en een Coursing baan met hindernissen. De (nep) haas (een prop plastic zakken in repen) wordt elektronisch aangedreven over de zandbaan. De renbaan loopt in een ovaal. Op de Coursing baan wordt de haas zigzaggend langs hindernissen over de baan getrokken. Een ander systeem, maar juist door de hindernissen een uitdaging voor onze Norfolks.

Hoe gaat de dag verlopen? U wordt om 10.30 uur verwacht in Spaarndam.
De Norfolks worden ingedeeld op leeftijd. Er wordt gestart met 6 Norfolkjes op de Racebaan. Elke Norfolk krijgt een hesje met een nummer, zodat wij nauwkeurig het verloop van de race kunnen volgen. De baan heeft de lengte van 280 meter met 1 bocht.
Wij gaan eerst een rondje proefdraaien en vervolgens gaan we voor het ‘eggie’. De winnaars van elke ‘heat’ gaan weer tegen elkaar voor de winst…een Beker! Eén voor de volwassen honden en één voor de Jonge honden.

Vervolgens hebben we een pauze. Wij eten niet gezamenlijk, zoals voorheen. De kantine is de hele dag geopend. U kunt kiezen uit een groot assortiment, tegen acceptabele prijzen. Van patat, kroket en frikandel tot belegde broodjes. Alles is coronaproef, u kunt op ruime afstand van elkaar even uitrusten. Zowel in als buiten het clubhuis.

’s Middags gaan wij naar de Coursing baan. De haas wordt daar tussen hindernissen, een soort slalom, voortgetrokken. Wij starten met 2, misschien wel met 1 Norfolkje tegelijk. Dat gaan wij eerst uitproberen, want zij mogen elkaar niet in de weg lopen om ‘prooi nijd’ te voorkomen. Elke Norfolk krijgt een Rozet bij deelname.

Om te voldoen aan alle nog geldige Corona maatregelen, vragen wij u om in te schrijven met uw Norfolk. Wij willen graag weten de roepnaam van de hond en de leeftijd, zodat wij alvast een startlijst kunnen maken. En …uiteraard uw naam! Te mailen naar: secretaris@norfolk.nl

De Windhonden Renvereniging wordt gerund door vrijwilligers. Zij verdienen hiermee extra inkomsten voor het onderhoud van de baan en het Clubhuis.
Dat is de reden dat wij van u een kleine bijdrage vragen van € 5,00.

Deze kunt u online voldoen:Racen en Coursen per hond voor leden
€ 2,50
Racen en Coursen per hond voor niet leden
€ 7,50
Totaal


De Windhonden Renvereniging heeft ook
een professionele fotograaf, die met een telelens haarscherpe foto’s maakt. U kunt een foto van uw racende Norfolk bestellen bij hem.

Eindelijk een evenement, tot ziens in Spaarndam! Het bestuur