Onze Norfolks gaan weer rennen!

Zondag 22 oktober kunnen onze Norfolkjes zich heerlijk uitleven met rennen op de renbaan en bij coursing. De locatie is de renbaan bij Windhonden Renvereniging Amsterdam, Noorderweg 10 in Spaarndam. We ontvangen je daar om 13.00 uur.

Op de moderne racebaan wordt de (nep) haas, een prop plastic zakken in repen, elektronisch aangedreven over de zandbaan. De renbaan loopt in een ovaal. Op de coursing baan wordt de (nep) haas zigzaggend langs hindernissen, een soort slalom, voortgetrokken. Een ander systeem, maar  door de hindernissen een echte uitdaging voor onze Norfolkjes.

De Norfolks worden ingedeeld in drie leeftijdscategorieën: tot 9 maanden, 9 maanden tot 8 jaar en vanaf 8+. De jonge honden lopen een korter parcours. De deelnemers krijgen allemaal een hesje met een rugnummer om. Zo kan de ‘scheidsrechter’ zien welke Norfolk wint. Maar belangrijker dan ‘winnen’ is natuurlijk meedoen!

Aan deze activiteit van NTCN kunnen leden en niet-leden meedoen. De kosten bedragen voor leden

€ 2,50 per hond en voor niet-leden € 7,50 per hond. Let op: alleen Norfolks mogen meedoen.

Aanmelden: kijk op deze website onder kopje ‘Agenda’, daar staat het inschrijfformulier waarmee u zich kunt aanmelden. Daar kunt u ook betalen (met iDeal). Aanmelden is mogelijk tot 15 oktober a.s.      

Houd deze website en onze Facebook pagina in de gaten voor een laatste info over deze leuke activiteit.