De Jonge hondenkeuring 2022

De Jonge hondenkeuring! Hoe gaat dat in zijn werk?

Op deze dag worden nakomelingen van een reu en een teef door een erkende keurmeester bekeken en beoordeeld.
De keurmeester die wij hebben uitgenodigd is Joke Bode.  Van een nest zijn alle pups welkom, graag zelfs, om het nest zo compleet mogelijk te presenteren. De Norfolkjes mogen niet ouder zijn dan 2 ½  jaar. Wij verdelen de keuring als volgt: per kennel komen eerst de allerjongste (vanaf 4 maanden) en als laatste het “oudste” nest. 

Er wordt gekeken naar de positieve punten maar ook naar punten van de hond die voor verbetering vatbaar zijn. Dit is vooral belangrijk voor de fokker om zo een keuze te kunnen maken in toekomstige combinaties. De beoordeling van het nest is dus zeer belangrijk en leerzaam voor de fokker. Het doel van de rasvereniging is immers een Norfolk terriër te fokken zoals het rasstandaard voorschrijft en ervoor te waken dat minder gewenste eigenschappen worden doorgegeven. Naast het presenteren van een nest is het weerzien van broertjes en zusjes een echte happening! U kunt gezellig bijkletsen met uw fokker en de eigenaren van de nest- broertjes en nest-zusje over de “eigenaardigheden ” van uw Norfolk.

De inschrijving is inmiddels gesloten.

De aankeuring voor leden en fokkers. 
Op het Norfolk Event is er de mogelijkheid tot aankeuring. Deze zal in de middag plaats vinden. Deze Aankeuring is bestemd voor honden die een stressvolle ervaring heeft meegemaakt en
niet aan een regulier show kunnen of willen deelnemen en/of voor leden die het showen niet zo leuk vinden om te doen en toch graag een nestje met hun teefje willen fokken of hun reutje beschikbaar willen stellen voor dekking. De Norfolk Terrier dient 9 maanden oud te zijn om aangekeurd te worden. In ons Verenigings Fok Reglement staat dat u een kwalificatie – een Zeer Goed – dient te hebben als u met uw teef of reu wilt gaan fokken.
Uw hond wordt gekeurd door twee keurmeesters Joke Bode en Elly Weijenborg. Na afloop van de keuring ontvangt u een uitgebreid keurverslag. Uw hond kan goedgekeurd worden voor de fokkerij als de hond voldoet aan de minimale eis van ons fokreglement: een ‘geschikt voor de fokkerij ‘ op de aankeuring. Deze ‘geschiktheid voor de fokkerij’ geldt voor het leven. 
De kosten van de aankeuring zijn € 35,00. Dit is gelijk aan de inschrijving van een clubmatch. De inschrijving is inmiddels gesloten.