Fokken

Zegt het voort……

MALAFIDE HANDEL IN PUPJES. KIJK Op uitzending gemist, het tv programma van MAANDAG 14 OKTOBER NAAR ” ELLIE LUST GAAT UNDERCOVER IN DE HONDENHANDEL”. Op maandagavond 14 oktober 2019 kon u in het TV programma ‘Ellie in de handel’ zien waar het grootste deel van de puppy’s vandaan komen die niet door de Rashondenfokkers in Nederland… Read more »

Show lopen of aankeuring

SHOW LOPEN OF AANKEURING Op 3 juni 2018 heeft de Algemene Ledenvergadering het Verenigings Fok Reglement (VFR) goedgekeurd. Eén van de wijzigingen is, dat naast de kwalificatie Zeer Goed, behaald op een Show, er een aankeuring of fokgeschiksheidkeuring tot de mogelijkheden is gaan behoren. In het VFR staat nu: Kwalificatie: beide ouderdieren moeten minimaal 1… Read more »

Patella luxatie

Patella luxatie Binnen ons ras zijn afgelopen jaar een aantal gevallen gemeld van patella luxatie vandaar dat het bestuur heeft besloten om patella luxatie te gaan monitoren voor een jaar. Het ontstaan van luxaties is niet geheel te voorkomen maar erfelijkheid speelt een grote rol. Het bestuur is van mening dat streng geselecteerd moet worden… Read more »

Eenmalig een nestje fokken

Leidraad wat te doen als je een keer een nestje wil fokken: 1. Lees het Fokreglement NTCN aandachtig door. Hierin vindt u alle voorwaarden waaraan moet worden voldaan. 2. Zorg dat u goed weet wat u te wachten staat. Lees bijvoorbeeld het boekje “rondom de werpkist” van Malinka Lingmont. Zoek eventueel contact met een ervaren… Read more »