Winter Wild Wandeling 17 december 2023

Winter Wild Wandeling 17 december 2023

Norfolk Terrier Club Nederland organiseert op zondag 17 december 2023 op de Utrechtse Heuvelrug de laatste activiteit voor dit jaar: een echte Winter Wild Wandeling met speurwerk voor de Norfolks en een heuse wild BBQ voor de baasjes!

Aanmelden voor deze winterse activiteit kan tot 6 december.

Op de plaatjes alvast een voorproefje (eigen foto’s organisator Lindy). Heerlijke hertenstoof en een cracker met eenden carpaccio op een bedje van whisky honing vijgen konfijt. Dit wil je toch niet missen.

December is echt hét wild seizoen. Na de gezamenlijke wandeling van zo’n 5 km staat er een heerlijke lunch voor ons klaar. Een ervaren BBQ-er zal zorgen voor echte wintergerechten mét wild van de BBQ. Maar er is ook heerlijke erwtensoep en ‘gewoon’ vlees als je niet van wild houdt. Heb je een bepaalde allergie of ben je vegetarisch. Vermeld dit in je aanmelding mail, we houden hier zo veel mogelijk rekening mee.

Aan de Norfolkjes is natuurlijk ook gedacht. Jagen zit in hun DNA en je kan ze niet blijer maken door ze te laten speuren. Er zullen bij de lunchplek meerdere plekken zijn waar onze Norfolks een ‘opdracht’ krijgen. Hun neusjes worden aangezet en gaan op verschillende manieren op zoek naar de prijs: een stuk wild. Let op: er zal alleen naar dood wild worden gezocht. Het speuren is optioneel, mocht je niet willen dat je hondje dit doet of houd je er zelf niet van? Je hoeft hier niet aan mee te doen.

Praktische zaken:

Wanneer: zondag 17 december 2023, verzamelen om 10.30 uur voor de wandeling, lunch +/- 12.00 uur.

Waar: de wandeling zal plaatsvinden op de Utrechtse Heuvelrug. De precieze locatie volgt op een later moment via de mail naar iedereen die zich heeft opgegeven. Er zal worden gezocht naar een locatie waar een toilet aanwezig is en parkeerplaats vlakbij de lunchplek. Zodat mensen die niet in staat zijn om mee te wandelen toch mee kunnen lunchen en speuren. Tip: neem eventueel een klapstoel mee als je zeker wilt zijn van een zitplaats.

Kosten:

Voor deelname aan de wandeling betalen niet-leden een bijdrage van € 5,00 per persoon. Deze kosten kunnen op de locatie worden voldaan. Wandeling en speuren zijn voor leden gratis.

De kosten van de BBQ lunch worden geschat op € 12,00 tot € 15,00 per persoon (lunch is voor iedereen voor eigen rekening). Het precieze bedrag is afhankelijk van het aantal mensen die zich opgeven voor de lunch. Hoe meer mensen meedoen, hoe goedkoper, dus meld je snel aan! Voor deelname aan de lunch is het noodzakelijk vooraf te betalen i.v.m. de inkopen. Dit staat straks in de mail die naar iedereen wordt gestuurd die zich heeft opgegeven.

Aanmelden

Aanmelden en opgeven kan via de mail, mail naar lens-lindy@hotmail.com. Vermeld in de mail s.v.p. de volgende gegevens:

Wandeling met …. personen en ….Norfolks

Lunch met …. personen

NTCN lid JA/NEE

Lunch, WEL/GEEN wild, vegetarisch en/of allergie