Verslag racen in Rijssen

Verslag van een geslaagde dag

Zaterdag 19 oktober werd de kantine van de Windhondenrenbaan vereniging op de “Koerbelt in Rijssen” bevolkt door eigenaren met hun opgewonden Norfolks. Rina Grouwstra heette alle 25 deelnemers welkom en legde uit wat er allemaal te doen was. Allereerst het trimmen van de Norfolk Terrier.
Samen met dochter Andrea werden de honden op de trimtafel gezet en kort daarna vlogen de haren door de lucht! De eigenaren werden van goede raad voorzien…..wat pluk je en wat laat je staan. Een enkeling ging zelf aan de slag met trimmes, duim en vinger. 

Trimschema

De weergoden waren ons goed gezind, het was grotendeels droog. Terwijl een enkeling nog doorging met trimmen, nam Rina de eigenaren met hun Norfolks mee naar buiten om uit te leggen hoe je de hond afleert om te trekken aan zijn riem. Mijn ervaring is dat je dit moet blijven oefenen, anders vallen zij weer terug in hun oude gedrag. 
De lunch was als vanouds goed verzorgd met zelfgemaakte soep en de traditionele kroket.
En dan het racen. Dolle pret en héél véél lawaai van opgewonden Norfolks.
Na een enkele oefenronde, ging het voor het “echie”. De honden werden verdeeld in groepjes van 4 en ingedeeld in -Jonge honden tot 15 maanden-  en ouder. 
Nadat alle eersten tegen elkaar geracet hadden kwamen er twee winnaars uit: de reu Jip van de Fam. Roerdink (stamboomnaam Booijvel Marvin) bij de oudste en Ruby van Catelijne Agterhof (stamboomnaam Chatterbox of Queensborough) bij de jongste Norfolkjes. Rina deelde de bekers uit aan de terechte winnaars. Namens ons allemaal: bedankt Rina en bestuur voor deze geslaagde dag.