FAMILIE DAG 6 JUNI

Voor: alle leden en niet leden. U bent de hele dag welkom! 

Wat: Gezelligheid en weerzien van broertjes en zusjes staat centraal!

Waar: In de prachtige Biesbosch, op de manege de Seleviahoeve, Kooike 2 in Werkendam.

De familiedag op 6 juni wordt een dag georganiseerd voor alle leden en fokkers. Maar ook niet leden zijn welkom! De activiteiten variëren van racen tot behendigheidsspelletjes met baas en hond, jonge hondenkeuring, huishondenkeuring van volwassen honden.   

Doel van deze dag is gezelligheid, bijpraten met de fokker van je hondje, nest broertjes en zusjes bekijken, laten keuren van je jonge of oudere hond en sport en spel. De dag wordt afgesloten met een fijne barbecue. Ook is het mogelijk om een heel weekend te komen want het zal niet voor iedereen naast de deur zijn. Er is een kleine, knusse boeren camping bij de Selevia Hoeve. 

Op deze dag worden nakomelingen van een reu en een teef door een erkende keurmeester bekeken en beoordeeld. De Jonge hondenkeuring!
De keurmeester die wij hebben uitgenodigd is Joke Bode. U wel bekend van de aankeuring in september 2020. Alle pups van de nesten geboren vanaf 2019 tot 1 februari 2021 zijn welkom. Vader en moeder zullen zoveel mogelijk aanwezig zijn. Kortom: een echte familiereünie. Naast het presenteren van een nest is het weerzien van broertjes en zusjes een echte happening! U kunt gezellig bijkletsen met uw fokker en de eigenaren van de nest- broertjes en nest-zusje over de “eigenaardigheden ” van uw Norfolk.

Hoe is de gang van zaken op zo’n Jonge Hondenkeuring? U schrijft in met uw Norfolk d.m.v. het inschrijfformulier en kruist Jonge Hondenkeuring aan. Stuurt het formulier per mail op naar secretaris@norfolk.nl.  U krijgt dan een bevestiging- uitnodiging brief. 

Naast de nestkeuring is er de huishondenkeuring. Dit is bedoeld voor alle Norfolk terriërs die niet onder de nestkeuring vallen. Dus Norfolks die ouder zijn dan 2 jaar. Alle honden mogen meedoen ook als uw hond loops is, gecastreerd, (nog) niet netjes in vacht is, of een fluffy vacht heeft. Alle honden krijgen een keurrapport en een rozet als aandenken. Inschrijven op het formulier: huishondenkeuring.  U schrijft in en krijgt per mail thuisgestuurd wat uw nummer is. 


De aankeuring
Op de Familiedag is er de mogelijkheid tot aankeuring. Deze zal in de middag plaats vinden. Deze aankeuring is bestemd voor honden die vanwege een trauma niet aan een regulier show kunnen deelnemen en/of voor leden die het showen niet zo leuk vinden om te doen en toch graag een nestje met hun teefje willen fokken of hun reutje beschikbaar willen stellen voor dekking. In ons Verenigings Fok Reglement staat dat u een kwalificatie – een Zeer Goed – dient te hebben als u met uw teef of reu wilt gaan fokken.
Uw hond wordt gekeurd door twee keurmeesters Joke Bode en Elly Weijenborg. Na afloop van de keuring ontvangt u een uitgebreid keurverslag. Uw hond kan goedgekeurd worden voor de fokkerij als de hond voldoet aan de minimale eis van ons fokreglement: 1x een Zeer Goed. Of een ‘geschikt voor de fokkerij ‘op de aankeuring
De kosten van de aankeuring zijn € ………… Dit is gelijk aan de inschrijving van een clubmatch. Inschrijven op het formulier Fokgeschikheidskeuring. Uw melding moet uiterlijk vóór 19 mei bij de secretaris@norfolk.nl. binnen zijn. U ontvangt de bevestiging per mail.

Middagprogramma:

De Aaankeuring (zie boven)
Norfolk Racen. 
Racen is altijd een zeer geliefd onderdeel bij deze terriër. Het fanatiek rennen langs een koord waar een stukje stof aan hangt is fantastisch. Het wordt een heuse wedstrijd, uw hond krijgt een race jasje aan zodat het zo eerlijk mogelijk verloopt. 

Trim demonstratie
Onder deskundige leiding laten wij het trimmen van uw Norfolkje zien. Wat kan er weg van de harige vacht en wat moet er persé blijven staan. Hoe gaat het trimmen in zijn werk en…..kan ik het ook zelf? Ja, u kunt het zelf. Gewoon proberen. Er zal iemand zijn die u raad kan geven. Welke trim attributen zijn noodzakelijk. Wij laten het allemaal zien. 

De dag speelt zich buiten af, pas uw kleding (paraplu, laarzen, zonnebrand) en schoeisel daarop aan. Met heel slecht weer kunnen wij ook in de manege terecht. Dus….de familiedag gaat altijd door!
U kunt lunchen tijdens deze dag maar ook een broodje meenemen is prima.  Ook beloningssnoepjes voor uw hond is handig om mee te nemen voor tijdens de spelletjes. Denkt u ook aan een drinkbakje?

Corona maatregelen
Wat als er nog steeds corona beperkingen zijn? Mag de Seleviahoeve open gaan voor publiek? 
Eind mei nemen wij een beslissing over het doorgaan van de Jongehonden dag. Zie de website!. Het zou kunnen dat wij een strikt schema aanhouden van de volgorde van de nesten die gekeurd gaan worden. De dag speelt zich buiten af, dus afstand kan er gehouden worden. U krijgt hierover op tijd bericht. 
De aankeuring kan altijd doorgaan. Het systeem is dan als volgt: er is een handler die uw hond aanpakt. Peter Kissen, de handler, brengt uw hond voor. U dient zich op veilige afstand te houden. Na afloop van de keuring, brengt Peter uw hond weer bij u.  
Lunch 
In de Seleviahoeve kunt u a la carte lunchen, maar u kunt ook uw eigen lunch meenemen.

Adres:
Nationaal park de Biesbosch, Kooike 2, Werkendam.
tel: 06 22961530

Contact NTCN: Marisca Brinkmann. tel: 06 28271787.

Inschrijfformulier