Beste Leden

Beste Leden

Helaas gaan wij elkaar in deze tijd missen, geen ontmoetingen op een evenement of een activiteit. 

Zodra het toelaat gaan wij iets organiseren. Houdt de website in de gaten!

Gelukkig kunt u in ieder geval nog wandelen met uw Norfolkje, uiteraard op gepaste afstand. Genieten van de natuur, aan het weer zal het niet liggen gezien de laatste weken! 

Blijf gezond en wij zien u hopelijk na de zomer!

CORONAVIRUS- NIET REIZEN MET HUISDIEREN. 

De NVWA (Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit) heeft besloten geen exportcertificaten meer uit te geven voor gezelschapsdieren, zodat men zich kan focussen op de controle in de voedselketen.

Misschien bent u bezig met de voorbereidingen voor een vakantie in het buitenland met uw Norfolkje?
Houdt dan rekening met onderstaande zaken:
Dierenarts
Veel dierenartsenpraktijken kennen op dit moment aangepaste openingstijden. Daarbij is het soms niet mogelijk om een afspraak te maken voor niet spoedeisende zaken. Daar kunnen vacicinaties, bijvoorbeeld tegen rabiës ook onder vallen. Het is dus mogelijk dat uw Norfolkje op dit moment niet ‘reisklaar’ kunt maken.
Buitenland
Vanwege het coronavirus wordt reizen naar andere landen op dit moment afgeraden. Er zijn veel landen waar nog beperkt vliegverkeer mogelijk is. Reizen met de auto is ook niet altijd mogelijk. Landen als Denemarken hebben de grens (nog) volledig gesloten voor alles en iedereen. Daarnaast zijn er ook landen die beperkingen kennen voor het reizen met huisdieren.
Op de website van de Rijksoverheid vindt u meer informatie van en naar het buitenland 
Op de website van de NVWA – www.nvwa.nl.- klik op coronavirus en NVWA en ga dan naar Particulieren/gezelschapsdieren.