Barn hunt 13 en 14 Mei

Het was al aangekondigd in het Norfolk Nieuws en op de website, maar nu is het zover! We gaan een barn hunt organiseren, op donderdag 13 en vrijdag 14 mei.

Iedere Norfolk heeft het in zich om te jagen, dit zullen we allemaal wel eens gemerkt hebben. Geritsel in de struiken, een vogel in hun tuin? Ze gaan erop af en menigeen heeft dan al gemerkt dat hun oren niet meer lijken te werken… zie ze maar weer eens bij jou terug te krijgen.Een barn hunt is anders. Je hondje leert om een spoor te volgen en krijgt aan het eind van het spoor een beloning. Zoeken tussen hooibalen en lopen door tunneltjes, op zoek naar ratten. Samen met jou, want jullie werken samen.Je ziet in anderhalf uur tijd je Norfolk in contact komen met zijn oorsprong, je ziet je hondje in zijn element. 

Foto’s: Ingrid van Loo & Gert Baartmans

Wat gaan we doen?

In deze tijd van Corona hebben we een individueel programma moeten maken. Op 13 en 14 mei hebben we blokken gereserveerd van anderhalf uur, voor individuele training met je hond. Twee blokken tussen 9.00 uur en 12.00 uur, drie blokken tussen 12.30 uur en 17.00 uur. In totaal kunnen dus 10 leden gebruik maken van dit aanbod.

De barn hunt vindt plaats in Bergen op Zoom, op een prachtig, omheind terrein dat helemaal is ingericht op de training voor allerlei soorten jacht met honden. De anderhalf uur vliegt voorbij, terwijl alles in een rustig tempo gaat en je hond tussendoor ook rust krijgt.

Als lid van de NTCN krijg je 50% korting op de gangbare prijs voor de barn hunt: jij betaalt 25 euro, de NTCN betaalt de rest.

Wat heb je nodig?

Een goed zittend tuigje voor je hond en een lange lijn van 10 meter (deze is eventueel ook te leen). 


Meest voorkomende vragen

  • Wordt mijn hond hier fel van:
    Nee, je hond blijft net zo lief en knuffelig als hij was
  • Gaat mijn hond straks achter alles aan:
    Als je hond straks een spoor van een rat ruikt, zal hij daar inderdaad eerder achteraan gaan, daar wordt hij nu immers op getraind. Op andere dieren zal hij niet meer of minder gaan jagen.
  • Gaat mijn hond ratten doden tijdens de training: nee. De ratten zitten veilig in kokers met luchtgaten. Ze zijn handtam en gewend aan de aandacht van honden. 


Voor vragen en aanmeldingen: stuur een bericht naar Ingrid van Loo: ingridvanloo@yahoo.com